Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δύο χρόνια απολογισμού ως Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Η προσφορά στα κοινά δεν είναι έργο μόνο πολιτικό. Είναι έργο πρώτα από όλα μετρήσιμο.
Στα δύο αυτά χρόνια από τη θέση εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου για θέματα ανάλυσης Οικονομικών Δεδομένων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Καινοτομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συντέλεσα μεταξύ άλλων στην επίτευξη των παρακάτω:
1) Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της νέας ιστοσελίδας του νέου ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου μας.
2) Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση αξιόπιστου και ολοκληρωμένου ασύρματου δικτύου ( Wi-Fi) στο κέντρο και σε κομβικά σημεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Πανοράματος. Ο σχεδιασμός του αντίστοιχου δικτύου για την Πυλαία έχει ολοκληρωθεί και παραμένει η υλοποίηση του.
3) Στην καινοτόμο υιοθέτηση της τεχνολογίας ανοιχτού λογισμικού από το Δήμο μας με απτά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.
4) Στην επιτυχή λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Πληροφορικής και Ανοιχτού Λογισμικού στην Πυλαία.
5) Στην οικονομική μελέτη του αποτελέσματος που θα έχει στο Δήμο μας η πρόσφατη μείωση των δημοτικών τελών και στην τεχνική μελέτη των αδυναμιών του υπάρχοντος συστήματος υπολογισμού αυτών.
6) Στην μελέτη των δανειακών συμβάσεων που οι προηγούμενοι Δήμοι πριν την ένωση τους επιβαρύνθηκαν και στην ανάδειξη δανείων με ανάγκη ρύθμισης ή χρηματοδότησης με ευνοϊκότερους όρους.
7) Στην μετάπτωση του μηχανογραφικού συστήματος του Δήμου μας σε πιο αποδοτικό και λειτουργικό σύστημα
8) Στο σχεδιασμό της τηλεδιαχείρισης του αυτοκίνητου στόλου του Δήμου μας για τη βέλτιστη διαχείριση των οχημάτων καθαριότητας.
9) Στο σχεδιασμό και στην προσπάθεια υλοποίησης του ΚΠΑ (Κοινού Πλαίσιου Αξιολόγησης) που πρόσφατα ξεκίνησε στο Δήμο μας και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνεχίζω με όλες τι δυνάμεις μου να υπηρετώ τις αρχές με τις οποίες εκλέχθηκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου