Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ποια ΝΔ μπορεί να έχει μέλλον...



Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ThessNews στις 21-5-2016


Ένα κόμμα σύγχρονο, κεντροδεξιό, φιλελεύθερο και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης με στόχο ένα κράτος με ισονομία και ισοπολιτεία, είναι η μόνη διέξοδος στην παθογένεια που ταλανίζει την μνημονιακή ελληνική πραγματικότητα. Είναι η σημερινή ΝΔ αυτό το κόμμα; Αρκεί μόνο η ανανέωση που ήρθε με την εκλογή του Κυριάκου για την επίτευξη αυτού του στόχου; Έχει απήχηση στο λαό που φοβάται μη χάσει και τα ελάχιστα που του έχουν μείνει;
Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι προς το παρόν. Η αναγκαιότητα σύνθεσης δυνάμεων δεν επιτρέπουν την πραγματική ανανέωση. Όχι των προσώπων αλλά των πολιτικών μας. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις τηλεμαχίες τύπου εμείς τι κάναμε  και τι κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Η διαμάχη των αριθμών και των ποσοστών δημοσιονομικής προσαρμογής ακούγεται ως κοροϊδία στην αγωνία των Ελλήνων. Οι βεβαιωμένοι φόροι και το αβέβαιο μέλλον των νεόπτωχων Ελλήνων συσσωρεύουν οργή και απέχθεια για στείρες αντιπαραθέσεις. Η δε ομολογουμένως πολύ καλύτερη θέση της χώρας μας το 2014 που εκδηλώθηκαν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης και που βάλθηκε συνειδητά και με στόχο την εσωκομματική εκκαθάριση να διαλύσει ο Αλέξης, ξεφτίζει ως επιχειρηματολογία.
Όλοι μας έχουμε ανάγκη να ακούσουμε αλήθειες αυτή τη φορά. Θα μου πείτε μα ο κόσμος ψηφίζει «τα λεφτά υπάρχουν» ή το «σκίσιμο των μνημονίων» και όχι την αλήθεια. Αυτή τη φορά ωστόσο δεν έχουμε την πολυτέλεια της εσωτερικής κατανάλωσης. Ο κίνδυνος του Grexit είναι υπαρκτός και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός θα κριθεί συνολικά στη νέα πολιτική σκακιέρα που διαμορφώνεται με καταλύτες το προσφυγικό και τη μη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης.
Η ΝΔ πρέπει και μπορεί να παίξει τον ιστορικό και εθνικό της ρόλο. Ένα πρόγραμμα, κοστολογημένο που δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό και καμία σκιά για το τι  σκοπεύουμε να  κάνουμε όταν θα ηγηθούμε της πορείας της χώρας είναι πιο αναγκαίο από το «οξυγόνο» του πρόσφατου συνεδρίου μας. Οι εσωτερικές παραταξιακές εκκαθαρίσεις δεν αγγίζουν την κοινωνία. Η αυτοκριτική και η παραδοχή από όλους ότι υπήρξαμε μέρος του προβλήματος θα εμπνεύσει ένα νέο ακροατήριο ψηφοφόρων. Η γενναιότητα της υπερψήφισης σωστών και επιβεβλημένων διατάξεων είναι καλύτερη επιλογή από το «παρών». Η νομή της εξουσίας δεν πρέπει ξανά να είναι αυτοσκοπός.
Το σίγουρο είναι ότι αυτοί θα φύγουν εμείς όμως πρέπει να έρθουμε για να μείνουμε. Αλλιώς η πρώτη φορά αριστερά δεν θα είναι και η τελευταία. Και δεν ξέρω πόσες ακόμα περιπέτειες μπορεί να αντέξει αυτός ο τόπος.

Πάρης Τσογκαρλίδης
Στέλεχος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
Επενδυτικός Σύμβουλος & Ηλεκτρολόγος μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου